ZOOMLive transitie Jeugdzorg

Webtelevisie

In samenwerking met Zorgbelang Brabant realiseerden we een maandelijkse webshow waarin jongeren met beleidsmakers en professionals uit de jeugdgezondheidszorg in gesprek gingen over (de toekomst van) Jeugdzorg. De insteek was een podium te bieden aan jongeren en cliënten omdat er nog altijd te veel gepraat wordt óver in plaats van mèt de betrokkenen.ZOOMlive was een programma van ongeveer een half uur, live uitgezonden op het internet. Kijkers konden mee chatten en via social media als Twitter en Facebook direct reageren.

 

Bekijk aflevering 8: ‘5 voor 12’ voor de Jeugdzorg

 

Elke aflevering had een bepaald thema: Autisme, pleegzorg, zwerfjongeren, vertrouwenspersonen en ervaringsdeskundigen waren onderwerpen die aan bod kwamen. Na de live uitzending was het programma terug te kijken op de site van Zorgbelang en het YouTube kanaal.

We namen het praatprogramma op met 4 remote camera’s in onze studio in het Expodium Business Center in Oosterhout. In onze regiebox (rechts achterin zichtbaar in de uitzending) schakelden we de camera’s, verzorgden we de instarts, modereerden we de social media stream voor de zogenaamde social wall en streamden we de feed live op internet.